Przepis na Czerwoną papryke faszerowaną morszczuka i krewetkami
- SKŁADNIKI (8 porcji):
- 4 czerwone papryki
- 300 g morszczuka pokrojonego w kostkę
- 250 g obranych krewetek
- 1 litr mleka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 50 g mąka razowa
- 1/2 posiekanej cebuli
- 100 g startego ser ementaler
- gałka muszkatołowa, sól i biały pieprz
- PRZYGOTOWANIE:
- 1. Na patelni podsmażyć cebulę z oliwą z oliwek, gdy będzie miękka dodać mąkę i gotować kilka minut cały czas mieszając.
- 2. Zmniejszyć ogień i po trochę dodawać mleka stale mieszając (aby nie zrobiły się grudki) do uzyskania gęstego beszamelu. Doprawić szczyptą soli, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia.
- aaaaaaaaaaaa3. Dopatelni z sosem dodać rybę oraz krewetki, wymieszać. Paprykę przekroić na pół, oczyścić i wypełnić farszem z ryby i krewetek. Posypać startym serem i piec w piekarniku o temp. 180 stopni do momentu, aż ryba i krewetki będą kruche i gotowe.aaaaaaaaaaaaaaa
- SMACZNEGO!!