Przepis na Czerwoną papryke faszerowaną morszczuka i krewetkami

  • SKŁADNIKI (8 porcji):
  • 4 czerwone papryki
  • 300 g morszczuka pokrojonego w kostkę
  • 250 g obranych krewetek
  • 1 litr mleka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 50 g mąka razowa
  • 1/2 posiekanej cebuli
  • 100 g startego ser ementaler
  • gałka muszkatołowa, sól i biały pieprz
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Na patelni podsmażyć cebulę z oliwą z oliwek, gdy będzie miękka dodać mąkę i gotować kilka minut cały czas mieszając.
  • 2. Zmniejszyć ogień i po trochę dodawać mleka stale mieszając (aby nie zrobiły się grudki) do uzyskania gęstego beszamelu. Doprawić szczyptą soli, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia.
  • aaaaaaaaaaaa3. Dopatelni z sosem dodać rybę oraz krewetki, wymieszać. Paprykę przekroić na pół, oczyścić i wypełnić farszem z ryby i krewetek. Posypać startym serem i piec w piekarniku o temp. 180 stopni do momentu, aż ryba i krewetki będą kruche i gotowe.aaaaaaaaaaaaaaa
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

8 minutowy trening mięśni brzucha