Przepis na Boczniaki i anchois smażone z czosnkiem i chili

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 12 anchois duże oczyszczone
  • 200 g boczniaków pokrojonych w plastry
  • 100 gr. plastry parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 suszone chilli
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • Przepis na ciasto:
  • 500 gr. mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml wody
  • 2 jajka
  • sól
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Wymieszać jajka z oliwą i wodą. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić bardzo dobrze tak, aby ciasto było gładkie, spójne i odchodziło od ręki. Odstawić w misce przykryte wilgotną ściereczką na 1 godzinę.
  • 2. Gdy ciasto odpocznie, raz jeszcze wyrobić i uformować 4 płaskie bułeczki. Piekarnik rozgrzać do180stopni i piec aż bułeczki urosną. Gdy będą wystarczające ułożyć na nie boczniaki oraz anchois po 3 na każdej bułce. Dodać posiekany czosnek oraz chili. Posypać parmezanem.
  • 3. Wstawić ponownie do piekarnika i piec aż bułeczki zarumienieją się. Po wyjęciu z pieca posypać natką pietruszki
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na uda i pośladki - 5 minutowy