Przepis na dyniowy pudding
- SKŁADNIKI (6 porcji):
- 2 szklanki 2% mleka
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 duże jajka
- 1 szklanka dyni w puszkach
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki przyprawy dyniowej
- PRZYGOTOWANIE:
- 1. Ubić mleko, cukier oraz mąkę ziemniaczaną w dużym garnku, doprowadzić do wrzenia. Gotować3 min. cały czas ubijając.
- 2. W osobnej misce wymieszać jajka trzepaczką i stopniowo dodać połowę mlecznej mieszkanki do jajka. Całość przelać do garnka i gotować na średnim ogniu 3 min. lub do momentu zagęszczenia ciągle ubijając. Zdjąć z ognia, wymieszać z dynią, solą i przyprawą do dyni.
- 3. Rozłożyć na 6 porcji po ok. 180g -200 g, odstawić do wystygnięcia na 30 min.
- SMACZNEGO!!