Przepis na dyniowy pudding

  • SKŁADNIKI (6 porcji):
  • 2 szklanki 2% mleka
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 duże jajka
  • 1 szklanka dyni w puszkach
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki przyprawy dyniowej
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Ubić mleko, cukier oraz mąkę ziemniaczaną w dużym garnku, doprowadzić do wrzenia. Gotować3 min. cały czas ubijając.
  • 2. W osobnej misce wymieszać jajka trzepaczką i stopniowo dodać połowę mlecznej mieszkanki do jajka. Całość przelać do garnka i gotować na średnim ogniu 3 min. lub do momentu zagęszczenia ciągle ubijając. Zdjąć z ognia, wymieszać z dynią, solą i przyprawą do dyni.
  • 3. Rozłożyć na 6 porcji po ok. 180g -200 g, odstawić do wystygnięcia na 30 min.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na całe ciało, trening z obciążeniem dla kobiet