Przepis na dietetyczny zawijany omlet

  • SKŁADNIKI na Omlet (1 porcja):
  • 1 całe jajko L
  • 2 plastry wędliny drobiowej
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • SKŁADNIKI na sałatkę:
  • 1/2 soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 marchewka
  • 5 pomidorków cherry pokrojonych na połówki
  • garść kiełków słonecznika
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Rozgrzać patelnie, podsmażyć cebulkę oraz wędlinę pokrojoną w kostkę.
  • 2. Podczas smażenia do miseczki wbić jajko, wrzucić posiekaną natkę pietruszki oraz kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem. Wlać 3/4 mieszanki na patelni, tak aby pokryć całą jej powierzchnię, poczekać aż jajko się zetnie. Delikatnie zawinąć jak naleśnik i wylać pozostałą część jajka łącząc go z powstałym wcześniej rulonem. Zawinąć omlet do końca.
  • 3. W osobnej misce wycisnąć sok z 1/2 cytryny, dodać oliwę z oliwek, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pomidorki, kiełki słonecznika. Wszystko wymieszać.
  • 4. Omlet pokroić na małe paseczki, przełożyć na talerz. Podawać z sałatką.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na uda i pośladki - 5 minutowy trening na jędrne pośladki