Przepis na sałatkowy wrap

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 4 łyżki majonezu light lub jogurtu greckiego light
  • 2 łyżeczki octu z czerwonego wina
  • 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 sałata lodowa głowa (zewnętrzne liście usunąć)
  • 120g wędzonych plastrów z piersi indyka, pokrojone w kawałki
  • 1 duży pomidor pokrojony w kostkę
  • 1/2 dużego obranego awokado, pokrojonego w kostkę
  • 1/2 małej czerwonej cebuli, drobno pokrojone w kostkę
  • 8 łyżeczki rozdrobnionego blue cheese
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Połącz majonez (jogurt), ocet, pieprz i odstaw.
  • 2. Ostrożnie oddzielić 8 dużych liści sałaty z głowy użyć jako miseczki. Ułożyć z 2 liści miseczkę (jeden większy, drugi mniejszy liść). W osobnej misce wymieszać razem pokrojoną pierś z indyka, pomidory, awokado, cebulę oraz serem blue cheese. Mieszankę przełożyć do wcześniej przygotowanych miseczek z sałaty, polać przygotowanym sosem.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na całe ciało dla kobiet z obciążeniem