Przepis na lasagne z indykiem

  • SKŁADNIKI (9 porcji):
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  • 3/4 szklanki posiekanej zielonej papryki
  • 250g pieczarek pokrojonych w talarki
  • 1 ząbek czosnku
  • 300g piersi z indyka pokrojone w paski
  • 1 łyżeczka suszonych przypraw
  • 800g sosu pomidorowego
  • 1/4 szklanki startego świeżego parmezanu
  • 450g sera żółtego niskotłuszczowego
  • 120g ser mozzarella rozdrobniony
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 duże jajka, lekko roztrzepane
  • opakowanie makaronu lasagne
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Rozgrzać piekarnik do 250 °C.
  • 2. Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, dodać cebulę, paprykę, pieczarki i czosnek. Podsmażyć 5 minut lub do miękkości. Dodać indyka, gotować 10 minut, często mieszając. Dodać przyprawy i sos. Zmniejszyć ogień, gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
  • 3. Połączyć razem parmezan, sól, pieprz, jajka i tłusty ser.
  • 4. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian makaron-sos z indykiem- makaron- sos, aż do wyczerpania składników. Na ostatniej warstwie ułożyć dodatkowo ser mozzarella. Piec w temp. 250°C przez 45min.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

20 minutowy trening dla kobiet na całe ciało z obciążeniem