Przepis na domową pastę harissa

  • SKŁADNIKI :
  • 800g czerwonej papryki
  • 200-300g papryczek chilli
  • 1 główka czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżki liści mięty
  • sól i pieprz do smaku
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Paprykę czerwoną umyć, osączyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z papryczkami chili.
  • 2. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i podsmażyć papryki, aż zmiękną, przełożyć do blendera, dodać liście mięty i zmiksować na głądką masę.
  • 3. Przełożyć ponownie do rondla, dodać kumin i dusić, aż odparuje nadmias płynu. Dodać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, kolendre, czosnek posiekany oraz koncentrat pomidorowy.Dusić wszystko ok. 30-60mim., czesto mieszająć, aż pasta uzyska odpowiednią, zwartą konsystencję. Doprawić na koniec solą i pieprzem.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na jędrne pośladki