Przepis na pieczone kotlety z fasoli

  • SKŁADNIKI (4 10 kotletów):
  • 1 szklanka fasoli czarnej
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula (opcjonalnie)
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki zmielonych płatków owsianych
  • sól i pieprz do smaku
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Fasole namoczyć na całą noc i ugotować do miękkości. Marchewkę również ugotować.
  • 2. Ugotowane warzywa zblendować razem lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków na puree. Dodać jajko, płatki owsiane, czosnek oraz sól i pieprz. Jeżeli masa będzie za gęsta dodać odrobine wody.
  • 3. Formujemy kotleciki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut (muszą lekko zbrązowieć)
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na płaski brzuch dla kobiet