Przepis na smoażone krewetki z gnocchi

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 300 g świeże obrane krewetki
  • 200 g sałaty rukola
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g Gnocchi
  • 50 g startego twardego sera,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. W osolonej wodzie ugotować gnocchi.
  • 2. Rozgrzać patelnie, dodać oliwę z oliwek i podsmażyć posiekany czosnek. Kiedy czosnek zacznie brązowieć dodać krewetki i podsmażyć. W czasie kiedy krewetki zaczynają przechodzić w biały kolor dodać wcześniej utotowane gnocchi. Smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia.
  • 3. Na talerzu rozłożyć rukolę, a na nią wyłożyć krewetki oraz gnocchi.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

8 minutowy trening mięśni brzucha - trening dla kobiet