Przepis na okonia morskiego ze szpinakiem i orzeszkami pinii

  • SKŁADNIKI (2 porcje):
  • 2 świeży okoń morski
  • 1 główka czosnku
  • 500g szpinaku
  • 1 cebula
  • 100g orzeszków pinii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Obrać cebule i pokroić ją w małą kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek. Obrać i posiekać czosnek. Dodać do cebuli, gdy zmięknie. Następnie dodać liście szpinaku i gotować, aż szpinak również zmięknie. Dopawić solą i pieprzem.
  • 2. Rozgrzać osobną patelnie i sprażyć orzeszki. Wymieszać ze szpinakiem.
  • 3. Rybę umyć, bardzo dobrze oczyścić. Środek ryby wypełnić szpinakiem, przyprawić solą, pieprzem. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni i piec rybę ok. 20min. lub do momentu upieczenia mięsa.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na brzuszk abs 5 minutowy