Przepis na sałątkę ziemniaczaną z fasolką i krewetkami

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 500g zimniaków pokrojonych wzdłuż w paski
  • 250g fasolki szparagowej po przekrajanej w poprzek
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 2 1/2 łyżki octu z jabłek
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • 20 krewetek obranych i ugotowanych
  • 3 łyżki prażonych orzechów pekan
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Ugotować ziemniaki oraz fasolkę szparagową w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
  • 2. W misce połączyć z musztardę Dijon, ocet, olej, sól, pieprz i 1 łyżkę koperku. Wymieszać trzepaczką.
  • 3. Na 4 talerzach ułożyć ugotowane ziemniaki, po 5 sztuk krewetek, fasolkę szparagową. Polać przygotowanym dressingiem, posypać orzechami pekan i pozostałym koperkiem.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

trening na jędrne poślkadi