Przepis na sałątkę ziemniaczaną z fasolką i krewetkami
- SKŁADNIKI (4 porcje):
- 500g zimniaków pokrojonych wzdłuż w paski
- 250g fasolki szparagowej po przekrajanej w poprzek
- 2 łyżeczki musztardy Dijon
- 2 1/2 łyżki octu z jabłek
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- 20 krewetek obranych i ugotowanych
- 3 łyżki prażonych orzechów pekan
- PRZYGOTOWANIE:
- 1. Ugotować ziemniaki oraz fasolkę szparagową w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
- 2. W misce połączyć z musztardę Dijon, ocet, olej, sól, pieprz i 1 łyżkę koperku. Wymieszać trzepaczką.
- 3. Na 4 talerzach ułożyć ugotowane ziemniaki, po 5 sztuk krewetek, fasolkę szparagową. Polać przygotowanym dressingiem, posypać orzechami pekan i pozostałym koperkiem.
- SMACZNEGO!!