Przepis na Farffale z krewetkami

  • SKŁADNIKI (4 porcje):
  • 300g nieugotowane farfalle
  • 500g obrane duże krewetki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/4 szklanki świeżego soku pomarańczowego plus 1 łyżeczka skórki
  • 1 łyżka octu sherry
  • 4 pomidory, posiekane
  • PRZYGOTOWANIE:
  • 1. Ugotować makaron farfalle według wskazówek na opakowaniu, odcedzić.
  • 2. Wymieszać krewetki z kminkiem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i podsmażyć krewetki około 2 minut z każdej strony.
  • 3. Na patelni rozgrzać ponownei 1 łyżkę oliwy z oliwek dodać cebulę, tymianek i cynamon i podsmażyć do miękkości cebuli. Zwiększyć ogień i dodać sok pomarańczowy, ocet, pomidory, gotować, aż zgęstnieje, około 4 minut. Dodać krewetki i zdjąć z ognia. Podawać z farfalle i skórkę pomarańczową.
  • SMACZNEGO!!

Zobacz Treningi Active Woman

8 minutowy trening na płaski brzuch dla kobiet